#NuInBeeld: de vlinderstruik

De vlinderstruiken staan weer in bloei en voorzien talloze vlinders en bijen in Haren van welverdiende nectar. Wist u al dat de bloemhartjes van de niet bestoven bloemetjes  geel zijn en de hartjes van de bestoven bloemen rood? Vlinders kunnen namelijk de kleur geel wel zien, maar rood niet. Zo weten ze precies waar ze moeten zijn.

In mijn tuin staan meerdere vlinderstruiken. Een grote witte, een donkerpaarse en twee lichtpaarse. Die laatste twee hebben we van mijn schoonouders gekregen. Het zijn weer spontane stekjes van hun eigen vlinderstruiken, want de plant zaait zich makkelijk uit. Als je dat niet wilt, dan kun je de uitgebloeide trossen wegknippen. Bijkomend voordeel: de bloei zal langer aanhouden. Zo hebben de vlinders en de bijen nóg langer plezier van je vlinderstruik!

Heb je een mooie foto van een vlinderstruik in je tuin? Ik plaats hem graag! Je mag hem mailen naar detuinenvanharen@lindatekstenmeer.nl.