#NuInBeeld: de magnolia

Magnolia’s komen in vele soorten en maten. Maar degenen die in april de show stelen in Haren zijn de zogenoemde naaktbloeiers: de magnolia’s die bloeien vóór het blad gevormd wordt. Ik loog niet toen ik zei dat ze in vele maten komen. Sommige magnolia’s (In het Nederlands ook wel beverboom of valse tulpenboom genoemd) bereiken een hoogte van maar liefst 10 meter of meer.


In mijn eigen tuin heb ik ook eens een magnolia aangeplant, maar dat is jammerlijk mislukt. Waarschijnlijk door te weinig water en te arme grond. Kortom: door onervarenheid en onwetendheid. Maar eigenlijk ben ik daar niet zo rouwig om. Persoonlijk vind ik namelijk dat een magnolia het beste tot zijn recht komt als solitaire blikvanger. En daar is mijn tuintje toch echt te klein voor…

Heb je ook een mooie foto van een magnolia? Ik plaats hem graag! Je mag hem mailen naar detuinenvanharen@lindatekstenmeer.nl.