#NuInBeeld: paddestoelen!

#NuInBeeld laat zien welke bloem, plant of boom op dat moment in heel Haren zijn hoogtepunt beleeft. Het zijn dus niet de enkele toppers die op dat moment even een ereplekje verdienen, maar juist de planten die mij  opvallen omdat je ze op (bijna) iedere straathoek tegenkomt. Deze keer: Paddenstoelen. 
Voor deze fotoserie van #NuInBeeld hoefde ik niet ver van huis. Alleen al in de straat achter ons huis, de Spinozalaan, waren tal van paddenstoelengroepen te vinden. Het leuke van Haren vind ik dat de herfst hier ook echt een herfstsfeer heeft met de grote hoeveelheden gekleurd blad, beukennootjes, eikels en paddenstoelen. Herfst op Texel is toch net een tikkeltje anders (ook mooi hoor!) en laten we het maar niet hebben over de paddenstoelen die je in Amsterdam vind. Die prikkelen de fantasie toch wat minder dan de grote vliegenzwammen die je hier overal ziet. Kortom: herfst in Haren is mooi!

P.S. Stiekem heb ik een beetje vals gespeeld met bovenstaande fotoserie. Bijna alle foto’s zijn afbeeldingen van paddenstoelen op gemeentegrond en dus niet in tuinen. Toch heb ik ze geplaatst omdat ik er van overtuigd ben dat ook in de Harense tuinen momenteel tal van paddenstoelen voorkomen! 

Héb je een mooie foto van paddenstoelen in je tuin? Ik plaats hem graag! Je mag hem mailen naar detuinenvanharen@lindatekstenmeer.nl.