#NuInBeeld:de kardinaalsmuts

#NuInBeeld laat zien welke bloem, plant of boom op dat moment in heel Haren zijn hoogtepunt beleeft. Het zijn dus niet de enkele toppers die op dat moment even een ereplekje verdienen, maar juist de planten die mij  opvallen omdat je ze op (bijna) iedere straathoek tegenkomt. Deze keer: de Kardinaalsmuts. 

De eerst twee jaren wist ik niet dat de Kardinaalsmuts in mijn tuin, Kardinaalsmuts heette. Toen kwamen de kenmerkende oranje besjes namelijk niet tevoorschijn. Pas vorig najaar ontdekte ik de typische vorm van de vruchtjes en was de naam gauw gevonden. De vruchtjes lijken namelijk sterk op een kardinaalsmuts. De struik wordt trouwens ook wel kardinaalshoed genoemd. Mij maakt het niet uit. De vruchtjes zijn decoratief in de herfst en de vogels zijn er gek op!

Heb je ook een mooie foto van een kardinaalsmuts in je tuin? Ik plaats hem graag! Je mag hem mailen naar detuinenvanharen@lindatekstenmeer.nl.