#NuInBeeld: Vergeet-me-nietjes!

Ik weet niet zo goed wat ik van vergeet-me-nietjes moet vinden. Aan de ene kant zijn het schattige bloemetjes, met een niet-te-vergeten naam. De bijen en vlinders zijn er dol op en het zijn ook nog eens makkelijke planten die zich zelf uitzaaien. Tot dusver niets waar ik niet van hou.

Maar stiekem vind ik het blad niet zo mooi. Helemaal niet omdat het niet verdwijnt na de bloei, maar het gewoon de rest van het jaar alleen maar licht wegneemt van de andere planten die er bij in de buurt groeien. Vooral de grote bladeren die de vergeet-mij-nietjes in mijn tuin en omgeving hebben zijn me iets te opvallend en aanwezig ten opzichte van de verder leuke bloemen.

Bovendien prikt deze variant en begin ik me steeds meer zorgen te maken dat hij de boel nu écht aan het overnemen is. Dus ik heb me voorgenomen: na de bloei snoei ik ze kort. Dit jaar wordt er niet meer uitgezaaid in mijn tuin!

Heb jij ook een leuke foto van vergeet-me-nietjes in je tuin? Ik plaats hem graag! Je mag hem mailen naar detuinenvanharen@lindatekstenmeer.nl!