#InHetZonnetje: Onvermoeibare goudsbloem

Onvermoeibaar bloeien ze al sinds de zomer. De goudsbloemen die ik rondom de moestuinbakken gezaaid heb. De plant zelf wordt wat schriel en het blad wat sleets, maar de bloemen blijven onverminderd mooi en brengen kleur in deze donkere dagen. Het zal echt niet zo horen, maar stiekem wordt ik er toch blij van als ik er langs loop…

De goudsbloem (Calendula officinalis) is niet alleen een vrolijke noot in de tuin, het is daarnaast een waardplant voor vele vlinders en motten. Bovendien word hij vaak gebruikt in homeopathische producten zoals crème en zalf. Tot slot is de plant eetbaar: met goudsbloem fleur je gegarandeerd je gerechten en salades op. Laat dus maar lekker doorbloeien die gouden doorzetters. Ze passen prima bij de gouden ballen in de kerstboom!

TuinTuin